Fiskgratäng med spenat och tomat

Recept på fiskgratäng med torsk, spenat & tomat
Torsk är en fisk som fångas vilt vilket innebär att den inte har odlats fram och utsatts för konstgjort foder, läkemedel, kemiska färgämnen och andra tillsatser. Se till att välja en torsk som är MSC-märkt vilket är en märkning för hållbart fiske. Välj gärna även KRAV-märk som inkluderar fler aspekter av kvalité och hållbarhet. När du köper lax bör du alltid välja KRAV-märkt, läs mer om anledningarna här.

Detta recept innehåller kokosmjölk istället för grädde som i traditionella recept. Jag kan dock intyga att det inte framgår någon smak av kokos i denna gratäng och funkar därmed att servera även till skeptiska personer.

Föredrar du sötpotatis eller kanske mos på rotfrukter så går det utmärkt att byta ut. Kom ihåg att använda en ekologisk potatis då det ofta används stora mängder bekämpningsmedel vid potatisodling. 

Jag vill alltid inspirera till att ändra recept så att de passar för dig och din vardag! 


Recept 4 port
Ingredienser

400g torsk per person
250ml kokosmjölk
200g spenat, fryst
300g plommontomater små
Citron zest från ca 1/2 citron
Dill
Vitpeppar
Havssalt

600g potatis mjölig eko

En klick smör
Muskot
Vitpeppar
Havssalt

Gör såhär
Ta fram torsken, lägg i en form och låt tina något.
Koka potatis tills den är mjuk.
Stampa/pressa till ett mos och blanda ner en klick smör, muskotnöt, vitpeppar och havssalt efter smak.
Värm upp den frysta spenaten i en kastrull och blanda sedan ner plommontomater, kokosmjölk, dill, citronzest, havssalt och vitpeppar.
Spritsa eller klicka ut potatismoset i formen runt torsken.
Häll över spenatblandningen över torsken.
Ställ in i ugn på 180 grader i ca 35 min, beroende på hur tinad fisken är. Närmare 1 timme om torsken är djupfryst.
Låt sätta sig något innan servering.
Servera tillsammans med veckanssallad! Recept här.



Kopia av Vecka 2 A4 Instagram-inlggpng